Over ons

Mestspecialist Schipstal Mill, geleid door Cristian van Schipstal, is twintig jaar geleden onstaan na een opsplitsing van een veehouderij-, handels- en transportbedrijf. Hoewel zijn bedrijf op zichzelf staat, werkt Cristian nog veel samen met broer Johan die het andere deel van hun vaders bedrijf overnam.

De basis van het bedrijf in de jaren 60 van de vorige eeuw gelegd door hun ondernemende vader, Chris van Schipstal. Die begon 50 jaar geleden in Mill met het mesten van vette kalveren. In de daaropvolgende twintig jaar bouwde hij het bedrijf om naar een stierenmesterij en verbreedde hij de activiteiten met varkenshandel en -transport. Daar bleef het niet bij want begin jaren 90 van de vorige eeuw startte vader ook een mesthandel en-transport.

Toen Johan en Cristian in 1995 het bedrijf van hun vader over namen, werd het bedrijf opgesplitst in aparte onderdelen. Johan zette vanuit de bedrijfslocatie in Sint Hubert de tak met varkenshandel en -transport voort. Toen Johan in 2012 startte met het houden van nertsen, ontbrak hem de tijd voor de varkenshandel. Deze tak werd medio 2014 overgenomen door Handelshuis Schuttert in Ommen.

Zelf houdt Cristian zich sinds de opsplitsing van vaders bedrijf vanuit de locatie aan de Krommedijk in Mill bezig met de mesthandel en het mesttransport. Daarnaast heeft hij een fok- en vleesvarkensbedrijf met stallen op meerdere locaties en een akkerbouwbedrijf.

 

 

Terug naar startpagina